Close

Als dit je eerste bezoek is, neem dan de Veel Gestelde Vragen en de Forumregels even door, zie onderstaande (FAQ) link. Het is mogelijk dat je je eerst moet registreren voor je kunt posten, privéberichten kunt versturen naar andere gebruikers, stemmen op polls, je eigen foto's uploaden en nog vele andere mogelijkheden: klik op registreer op bovenstaande link om door te gaan. Het registreren is snel en makkelijk en volledig gratis. Dus sluit je snel bij ons aan!

Heb je problemen met het registreren, neem dan contact op met een beheerder.
Ga Terug   Close \ FAQ \ Close meest gestelde vragen
Gebruikersnaam
Wachtwoord

 FAQ Doorzoeken FAQ Doorzoeken
Zoek woord(en):
Zoeken op:
Zoeken in:

Hoe kan ik in een forum zoeken?

Je kunt bericht zoeken op gebruikersnaam, op woord(en) in de tekst, op onderwerp, op datum of in geselecteerde forums.

Om de zoekfunctie op te roepen klik je op "Zoeken" bovenaan de meeste pagina's.

Je kunt een forum alleen doorzoeken als je daar de rechten toe hebt. Het zoeken in privé-forums is niet toegestaan, tenzij de administrator je daartoe gerechtigd heeft.


Kan ik een e-mail sturen naar andere gebruikers van dit forum?

Kan! Klik hiervoor op het profiel van het lid in kwestie. member list, of klik op de E-mail knop die bij alle word weergegeven bij de gebruiker.

Gebruikelijk zal dit een pagina openen met een formulier waar je een bericht kunt opstellen. Als het bericht klaar is klik je op de [verstuur email] knop en je bericht zal onmiddellijk worden verstuurd. NB: Om privacy-redenen zal het emailadres van de gebruiker niet getoond worden.

Let op. Indien je geen email knop of link bij een gebruiker kunt vinden kan het zijn dat de administrator de emailfunctie heeft uitgeschakeld op dit forum of dat de gebruiker in kwestie heeft aangegeven geen email te willen ontvangen van andere gebruikers van het forum

Een andere handige email functie is de mogelijkheid om een vriend een link te sturen van een topic wat mogelijk interessant is. Wanneer je een topic bekijkt zul je ergens op die pagina een link vinden om een kort bericht te sturen naar iemand. Aan dat bericht zal een link worden toegevoegd naar het topic.

Geregistreerde gebruikers zullen tevens de mogelijk hebben om berichten te sturen naar andere gebruikers van dit forum door gebruik te maken van het privéberichten systeem. Voor meer informatie over Privé-berichten, zie hier.


Wat zijn privéberichten?

Met het systeem voor privéberichten kunnen geregistreerde forumleden persoonlijke berichten naar elkaar versturen. Voorwaarde is dat de administrator van het forum dit berichtensysteem heeft ingeschakeld.

Privé-berichten versturen

Privé-berichten versturen lijkt op het verzenden van e-mail, met als verschil dat de privéberichten alleen beschikbaar zijn voor geregistreerde forumleden. Bij deze berichten kun je ook vBCode, smilies en plaatjes invoegen.

Je kunt een bericht naar een forumlid verzenden door te klikken op de koppeling 'Privé-bericht versturen' in het gedeelte voor privéberichten in je profiel. Je kunt direct een bericht naar een gebruiker verzenden via de knop Privé-bericht versturen in een post van dit lid op het forum.

Als je een bericht verstuurt, kun je een kopie opslaan in de map 'Verzonden berichten', zodat je het later nog eens kunt teruglezen.

Mappen voor privéberichten

Standaard beschik je over twee mappen in het gedeelte met privéberichten. Dit zijn de mappen 'Ontvangen berichten' en 'Verzonden berichten'.

De map Ontvangen berichten bevat alle nieuwe binnengekomen berichten en de berichten die je al eerder hebt ontvangen. Bij elk bericht wordt de naam van de afzender aangegeven, samen met de datum waarop het bericht is verstuurd.

De map Verzonden berichten bevat een kopie van de berichten die je hebt verstuurd en waarbij je aangegeven hebt dat een kopie moest worden opgeslagen.

Je kunt extra mappen aanmaken via de koppeling 'Mappen bewerken'.

Elke map biedt een aantal mogelijkheden om berichten te selecteren en ze vervolgens te verplaatsen naar een van de mappen die je hebt aangemaakt of ze te verwijderen. In sommige gevallen kun je berichten ook doorsturen naar andere gebruikers van het forum.

Je zult je oude berichten regelmatig moeten verwijderen, omdat de administrator van het forum waarschijnlijk een limiet heeft ingesteld voor het aantal berichten dat je mag bewaren. Als je boven dit aantal uitkomt, kun je geen nieuwe berichten meer verzenden of ontvangen totdat je enkele oudere berichten hebt verwijderd.

Als je een bericht leest, kun je dit bericht beantwoorden of doorsturen naar een ander forumlid. Soms is het ook mogelijk om het bericht naar meerdere leden van het forum door te sturen. Met de vriendenlijst kun je een bericht direct naar al jouw vrienden op het forum doorsturen.

Ontvangstbevestiging

Als je een bericht verzendt, wordt mogelijk gevraagd of je een ontvangstbevestiging wilt ontvangen. Op de pagina Ontvangstbevestigingen kun je bijhouden of je bericht door de ontvanger is gelezen.

Deze pagina is opgedeeld in twee delen: gelezen en ongelezen berichten.

De ongelezen berichten zijn de berichten die je hebt verzonden met een ontvangstbevestiging, maar die nog niet door de ontvanger zijn gelezen. Er wordt bij de berichten ook vermeld wanneer de ontvanger voor het laatst op het forum actief was. Je kunt ongelezen berichten annuleren, bijvoorbeeld omdat de inhoud niet meer van belang is. Geannuleerde berichten kunnen ook weer actief worden gemaakt, mits de administrator deze mogelijkheid heeft ingeschakeld.

Onder de gelezen berichten vind je alle berichten die wel door de ontvanger zijn gelezen en bevestigd. De tijd waarop een bericht is gelezen, wordt ook vermeld.

Als je een bericht niet meer wilt volgen, kun je dit bericht uit de lijst verwijderen door op de knop [verwijderen] te klikken.

Als je een bericht met een ontvangstbevestiging binnenkrijgt, kun je dit bericht lezen zonder de bevestiging naar de afzender te versturen. Klik in dit geval eenvoudig op de koppeling 'bevestiging weigeren' in plaats van op de titel van het bericht.


Hoe gebruik ik de ledenlijst?

De gebruikers lijst bevat een complete lijst van alle geregistreerde gebruikers van dit forum. Je kunt de ledenlijst bekijken alfabetisch geordend op gebruikersnaam, op de datum dat de gebruiker zich heeft aangemeld of op het aantal berichten dat deze gebruiker heeft gepost.

De gebruikerslijst heeft ook een zoek functie, waarmee je snel een gebruiker kan lokaliseren overeenkomstig met de categorieën die je opgeeft, zoals zoeken naar alle gebruikers die zich de afgelopen week hebben aangemeld.


Hoe gebruik ik de kalender?

De kalender functies zijn op veel manieren gelijk aan die van het forum. Het is namelijk mogelijk om meerdere kalenders te hebben. De ene kan bijvoorbeeld alleen maar gebeurtenissen weergeven, en de ander enkel de verjaardagen.

Er zijn drie soorten gebeurtenissen: eenmalige gebeurtenissen, afspraken en terugkerende gebeurtenissen.

Eenmalige gebeurtenissen zijn gebeurtenissen die geen bepaalde tijdspanne hebben. Ze duren dus eigelijk de gehele dag.

Afspraken zijn gebeurtenissen die zich tussen een bepaalde tijd afspelen.

Tot slot de terugkerende gebeurtenissen. Deze soort gebeurtenissen kunnen zo worden ingesteld dat ze bijvoorbeeld iedere woensdag van de week worden getoond.

Het kan dat de administrator het heeft ingesteld dat je zelf ook gebeurtenissen mag plaatsen. Meestal is dit niet het geval. Je kunt dan wel zelf gebeurtenissen plaatsen die enkel voor jou zichtbaar zijn.

Verjaardagen worden automatisch getoond, mits de administrator dat heeft ingesteld, als je je geboortedatum hebt ingesteld in je profiel.


Wat zijn aankondigingen?

Aankondigingen zijn (groeps)mededelingen van de administrator of moderator.
Op mededelingen wordt geen antwoord van forumleden verwacht.
Wie een discussie wil starten over een Aankondiging, dient zelf een nieuw onderwerp aan te maken in het forum.


Wat zijn de verschillende weergaveopties voor onderwerpen?
Als je een onderwerp bekijkt, is het mogelijk om het te bekijken op vier verschillende manieren.

  1. Linear (Oudste eerst) - In deze modus worden de reacties chronologisch weergeven. De oudste berichten staan bovenaan, de nieuwe onderaan. De reacties worden weergegeven op een 'platte' manier, zodat je meerdere berichten tegelijkertijd kan bekijken.
  2. Linear (Nieuwste eerst) - Zelfde als bovenstaande modus. Enkel verschil is dat hier de volgorde van de berichten omgedraaid is.
  3. Threaded - In deze modus wordt een 'boom' weergegeven. De boom geeft de onderlinge relaties tussen de verschillende reacties weer. Er wordt maar één reactie per keer getoond.
  4. Hybrid - Deze modus is een mengeling tussen de linear en de threaded mode. De 'boom' wordt weergegeven zoals in de threaded modus, maar er worden ook meerdere reacties getoond, zoals in de linear modus.

Waar kan ik de RSS-feed vinden?

De forumadmin kan RSS syndicatie ingeschakeld hebben. Dit kan je in staat stellen om nieuwe topics in openbare subfora te bekijken zonder het forum te openen.

De feeds worden momenteel in twee formaten aangeboden, RSS en RSS v2. De verschillen tussen de twee formaten zijn:

  • RSS 0.91 - Deze feed is gebasseerd op een standaard geschreven door Netscape en voorziet in een link en de titel van het topic.
    http://www.closeforum.nl/external.php?type=rss
  • RSS 2.0 - Deze feed bevat titel, naam van de topicstarter, datum en de inhoud van de eerste post van het topic.
    http://www.closeforum.nl/external.php?type=rss2

De subfora waarvoor deze feeds gelden kunnen ook verder gefilterd worden tot specifieke openbare subfora door het toevoegen van een extra parameter aan de URL met het ID van de subforum, dit kan als volgt:
http://www.closeforum.nl/external.php?type=rss2&forumids=123

Als je voor de te genereren inhoud van de feed meerdere subfora wil zien, kun je de ID's van deze subfora noteren gescheiden door komma's.Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 07:41.


Forum software: vBulletin, versie 3.6.7
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
© Closeforum.nl 2007 & Scorpion Productions